Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 14 Mai 2012 | 3127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi;
  • 4 ouă;
  • 350 mL smântână lichidă;
  • 1/2 cană zahăr;
  • coaja de la o potrocală;
  • 1 lg apă flori de portocal;
  • 1/2 lgţ scorţişoară;
  • sare.
  • Aluat
  • 1 cană + 1/2 făină;
  • 200 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • 1/2 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală:

Se pregăteşte aluatul:

Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt;

- se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare;

- se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte).

Merele se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. 

Se amestecă: smântâna, ouăle, coaja de portocală, zahărul, esenţa, un praf de sare; se mixează până se dizolvă complet zahărul.

Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune într-o tavă pentru tarte;

- se aşează merele, se presară scorţişoara;

- deasupra se toarnă compoziţia de smântână şi ou. 

Se coace timp de 35-45 minute.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj